Laadukas ja kattava valikoima konepajatuotteita ja teollisuustarvikkeita

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Hagaplan Oy on konepajatuotteiden sekä teollisuustarvikkeiden luotettava ja kokenut maahantuoja. Asiantuntijuutemme kattaa teollisuuden tarpeet monipuolisesti. Tarjoamme asiakkaillemme laajan valikoiman laadukkaita ja toimivia tuotteita, muun muassa magneetti- ja pyörrevirtaerottimet eri tarpeisiin. Toimitamme ympäri Suomen!

Magneettierottimet

Hihnamagneetti

Kuljetintyyppisiä hihnamagneetteja käytetään esimerkiksi kivimurskeen, purun, hakkeen, yhdyskuntajätteen tms. puhdistukseen. Metallien erottelu tapahtuu kuljetinhihnan päälle, joko samaan linjaan kuljettimen kanssa tai poikittain hihnan päälle, asennetulla magneettierottimella. Erottimet varustetaan erillisellä vaihdemoottorilla, käyttövoimana sähkö tai hydrauliikka. Vastaavissa kohteissa hihnakuljettimien päällä käytetään myös yksinkertaisempia levymagneetteja. 

Magneettitela

Rakenteeltaan yksinkertaisia ja tilaa säästäviä, hihnakuljetinten vetorumpuina käytettäviä magneettiteloja käytetään samoissa kohteissa kuin hihna- ja levymagneetteja.


Rumpumagneetti

Järjestelmä sopii keskisuurten rautakappaleiden erotteluun jatkuvasta kuivan irtotavaran massavirrasta. Pyörivän magneettirummun sisällä on 180 asteen magneettinen kiinteä sektori. Pyörivä ulkovaippa kuljettaa raudat yli tämän sektorin ja pudottaa ne erilleen materiaalivirrasta.

Alipainekuljetinten magneetit

Alipainekuljetinten magneeteilla erotellaan suljetussa tilassa ilmanpaineella kulkevasta massasta rautametallit putken ulkopuolelle. Käyttö esim. puhalluseristevillan valmistuksessa.

Erottelumagneetit

Kuiville virtaaville aineille, esim. vilja, sekä nesteille tarkoitetut erottelumagneetit myös ohjelmassamme. 


Ei-rautametallien, kuten kuparin, alumiinin ym., erotteluun tarjoamme pyörrevirtaerottimet.


Pyörrevirtaerottimet

Tuotevalikoimastamme löydät pyörrevirtaerottimet (Eddy Current Separator), jotka on tarkoitettu ei-rautametallien (esim. kupari, alumiini, sinkki) erottelemiseen muusta materiaalista.


Pyörrevirtaerottimen tehokkuuteen vaikuttavat magneettinapojen voimakkuus, napojen määrä ja roottorin pyörintänopeus. Tehokkaimmat pyörrevirtaerottimet erottelevat tehokkaasti kaikenlaiset ei-rautametallit muusta aineksesta. Jotta pyörrevirtaerottelu onnistuu toivotulla tavalla, on materiaalin kuljettava erotinhihnalla yksikerroksisena patjana. Tästä johtuu pyörrevirtaerottimen kuljettimen leveys suhteessa materiaalia sille tuovaan kuljettimeen.


Rautametallien erotteluun tarjoamme erilaiset magneettierottimet.

Kuljetinkomponentit

 • kuljetinrullat
 • rullatelineet
 • kumitetut vetorummut
 • taittorummut
 • kaavarit
 • rumpumoottorit
 • laakeriyksiköt
 • riippurullat
 • avainvälirullat
 • ketjupyörärullat
 • kappaletavararullat
 • puhdistusrullat
 • magneetit

Rullat ja rummut voimme tarvittaessa joustavasti toimittaa myös erikoismitoituksin tai -tyypein.


Saat vetorummut ja taittorummut joko hitsattuna rakenteena tai kiilattomilla kitkaliitosholkkikiinnitteisillä, vaihdettavilla akseleilla.


Käytetyimmät erottelumagneetit hihnakuljettimissa ovat hihnamagneetti ja rumpumagneetti, joihin tarjoamme laadukkaat tuotteet joko kesto- tai sähkömagneettina.

Laakerit

Toimitamme laakerit teollisuuden vaativiin kohteisiin kunkin tarpeen mukaisena brändinä. Näitä ovat tunnetuimmat eurooppalaiset merkit, kuten SKF, FAG, NKE, MTK jne., sekä lukuisat hinnaltaan edullisemmat laakerit.

Vierintälaakeriohjelmamme kattaa laakerit esimerkiksi lasitus- ja ovijärjestelmissä käytettävistä pienistä muovipäällysteisistä kuulalaakereista aina raskaiden murskalaitosten pallomaisiin rullalaakereihin ja nostureiden suurta kuormitusta kestäviin kääntökehiin.


Kaivos-, murska- ja seulontalaitteiden sekä näiden kuljetintekniikoiden ankarat käyttö- ja ympäristövaatimukset vaativat raskailta vierintälaakerilta korkeaa laatua. Vaikeiden käyttöolosuhteiden vuoksi laakerointien on oltava korkeiden vaatimusten mukaisia.


Laakereillemme tunnusomaista on:

 • hyvä käyttövarmuus ja luotettavuus
 • paras mahdollinen kantokyky
 • vähäinen huoltotarve
 • iskun- ja värähtelynkestävyys
 • helppo asennus ja irrotus.


Laakeritoimittajina käytämme suurimpia eurooppalaisia tukkureita sekä kiinalaisia valmistajia lähinnä laakeriyksiköissä, pallomaisissa rullalaakereissa ja urakuulalaakereissa. Näin pystymme toimimaan oikealla hinta-laatusuhteella koko laajalla laakerisektorilla.

Voimansiirron komponentit

Avovoimansiirron komponentit

Kiilahihnapyörät, hammashihnapyörät, ketjupyörät, kartiopyörät, hammastangot jne. muodostavat vankan osan maahantuonnistamme. Luonnollisesti toimitamme myös rullaketjut, kuljetinketjut sekä kiila- ja hammashihnat laadukkaimpiin kuuluvilla tuotemerkeillä.


Toimittajiemme Euroopan laajimpiin kuuluvat varastot takaavat joustavan saatavuuden. Kiinalaisvalmistajien kilpailukyky isommissa sarjoissa on myös varteenotettava vaihtoehtomme.

Kiilahihnapyörä

Kiilahihnakäytöt ovat yleisiä avovoimansiirrossa. Kartioholkkikiinnitteisistä pyöristä pystymme tarjoamaan nopealla toimituksella ja kilpailukykyisellä hinnalla koko laajan skaalan.


Ohjelma kattaa alueen aina SPZ 50x1-1008 – SPC 1250x12-5050 pyöriin.
Harvemmin käytetyt kiinteänapaiset kiilahihnapyörät sekä lattahihnapyörät kuuluvat myös toimitusohjelmaamme.


Tarjoamme myös standardista poikkeavat erikoispyörät sekä vahvistetut pyörät esim. murska- tai hakkurikäyttöön joustavasti.

Ketjupyörä

Kiinteänapaisten sekä kartioholkkikiinnitteisten ketjupyörien laaja skaala koostuu 1–3-rivisistä pyöristä. Jakoalueen ollessa 05B–40B ovat toimittajiemme mittavat varastot ensiarvoisen tärkeitä joustavien toimitusten takaamiseksi. ISO-normisten ketjupyörien lisäksi laajuutta lisää ASA-normin pyörät.


Hammashihnapyörät, hammaspyörät, hammastangot ja kartiopyöräparit kuuluvat myös ohjelmistoomme. Olemme todistaneet kilpailukykymme myös isoissa valmistussarjoissa.

Rullaketju

ISO-normin mukaisten rullaketjujen lisäksi ohjelmassa on ASA-normin mukaiset rullaketjut.


Rullaketjut ovat saatavana myös ruostumattomina, suorilla sivulevyillä sekä monilla eri kiinnikelevyillä tai erilaisilla hammastuksilla. Tappiketjut, kuljetinketjut, Rotary-ketjut sekä lukuisat erikoisketjut ovat saatavissa kauttamme.

Rumpumoottori

Rumpumoottoreita käytetään hihnakuljetinten vetorumpuina. Vaihteiston, sähkömoottorin ja laakeroinnin muodostama suljettu, tilaa säästävä rakenne on vaivaton asentaa ja lähes huoltovapaa.


Lisäksi hiljainen käyntiääni, turvallinen ja siisti käyttö yhdistettynä kilpailukykyiseen hankintahintaan tekevät rumpumoottorista moniin hihnakuljettimiin sopivan voimanlähteen.


YD-rumpumoottoreita tarjoamme rummun halkaisijoille 110 mm – 400 mm (0,12–7,5 kW). Tarjoamme rummut teräsvaipalla tai kumitettuna, tarvittaessa myös bombeerattuna. YD-rumpumoottorit valmistetaan saksalaisen W.A.T. Co:n tieto-taitoon pohjautuen.

Aggregaatit

Dieselaggregaattien käyttökohteet voivat olla metsästysmajoista messutapahtumiin, siis missä vain sähköä tarvitaan. Varavoimakoneiden kohteita voivat olla esim. sairaalat, puolustusvoimien moninaiset kohteet, virastot, huoltoasemat, maatilat jne.


Avoimien aggregaattien rinnalle ovat yleistyneet hiljaisuudellaan käyttömukavuutta lisäävät äänieristetyt ”silent”-aggregaattipaketit.


Tuomme maahan aggregaatteja pienimmistä ilmajäähdytteisistä invertteriaggregaateista satojen kilowattien vesijäähdytteisiin, avoimiin tai äänieristettyihin ”voimaloihin”.


Valittavana on laaja valikoima luotettavia dieselvaihtoehtoja, esim. Cummins, Perkins, Yanmar ja Volvo. Generaattorivaihtoehtoina ovat tunnetut Leroysomer ja Stamford.

Lisää alla oleva sivustolle: